Smerter og akupunktur

Smerter drejer sig om to ting: Lindring af selve smerten og behandling af smertens årsag. Heldigvis er smerte som symptom meget påvirkelig af behandling med akupunktur. Som regel kan der opnås umiddelbar reduktion af smertefølelsen med påfølgende afslapning og yderligere bedring af almentilstanden. Det gælder en lang række smerter, f.eks. i led og muskler (såsom iskiassmerter).

Samtidig med lindringen skal der ske en udredning af de mulige årsager til smerten. Er der en skævhed i kropsholdningen, som kræver posturologisk korrektion? Er der ophobet “hede” eller “fugt” som følge af ubalance i kroppens naturlige ligevægt? Disse tilstande kan behandles og i de fleste tilfælde helt forsvinde. I hvert fald kan de som regel forbedres afgørende og bringes under kontrol.

Kom i tide!

Det er vigtigt at søge behandling for smerter. Dels kan smerten være tegn på, at der er noget galt, som kan udvikle sig farligt, og så siger det sig selv, at man er nødt til at reagere. Dels er smerten i stand til at påvirke dagligdagen negativt, så livsglæden falder og evnen til at passe arbejde, familie og sig selv påvirkes.

Det kan være du har smerter pga. gigt, har hovedpine eller migræne, piskesmæld, whiplash, nakkespændinger, frossen skulder, musearm, tennisalbue, rygsmerter, discusprolaps, hoftesmerter, iskias, vindueskiggerben, problemer med akillessenen, hælspore, nedsunken forfod, gangbesvær, forstuvning, idrætsskader, muskelspændinger, fibromyalgi eller menstruationssmerter. Smerter kan behandles med akupunktur.

Smerter behandles ofte med posturologi >